V závěrečném týdnu školního roku, kdy se už žáci vidí na prázdninách, připravili naši tělocvikáři s pomocí ostatních pedagogů z Velkého Poříčí sportovní den, který měl naposledy prověřit fyzickou zdatnost poříčských žáků. Oproti loňskému roku, tělocvikáři zajistili i účast bezpečnostních složek v rámci integrovaného záchranného systému. K vidění byly různé složky Policie ČR, hasiči a také Armáda ČR, jejich nejmodernější technika a vybavení. Možnost nahlédnout do policejního auta, vystřelit si z pistole nebo zachránit osobu z hořícího domu využily i školy a školky z blízkého okolí. Pro poříčské středoškoláky byly samozřejmě připraveny i sportovní aktivity. Žáci soutěžili v atletickém víceboji a štafetách, v orientačním běhu a basketbalu trojic. V nesoutěžních disciplínách a aktivitách si mohli žáci vyzkoušet různé venkovní hry jako je např. pétanque, kroket, mölkky, bean bag a disc toss. Velmi navštěvovanou se stala střelnice, kde žáci stříleli ze vzduchovek.
Poříčští středoškoláci podávali skvělé sportovní výkony. Výsledky na medailových pozicích byly vždy velmi vyrovnané a mnohdy rozhodovaly vteřinky či pár bodů. Jejich mladší kamarádi ze základních škol a školek si zase náramně užívali připravené aktivity bezpečnostních složek.
I díky příznivému počasí přilákala akce velký počet dětí a žáků. Ohlasy na celý program byly velmi pozitivní, jak ze stran návštěvníků, tak ze strany zúčastněných složek. Na základě této skutečnosti, je před tělocvikáři výzva tuto akci zorganizovat i v dalším školním roce a posunout ji o další level výše. Do budoucna bychom rádi přizvali i další bezpečnostní složky, přilákali více návštěvníků a zakomponovali více dynamických ukázek z běžné praxe těchto složek.
Velké poděkování patří všem, kteří se podíleli na organizaci sportovního dne, všem návštěvníkům, a především zúčastněným zástupcům bezpečnostních složek.

Mgr. Daniel Bohuslav, Mgr. David Balaš

Kategorie: