V rámci náborů Policie ČR oslovila prostřednictvím por. Mgr. Miroslava Mervarta i žáky naší školy s možností zúčastnit se testů fyzické zdatnosti. Akce se konala 7. 2. 2024 v Hradci Králové, kam přijeli od rána testovat své schopnosti žáci z celého KHK a byli rozděleni po oblastech. Z naší školy odjeli 4 žáci – Josef Kment, Denis Hurdálek, Lukáš Nekvinda a Jakub Špetla a zařadili se k náchodské oblasti.
Cílem prověřování fyzické způsobilosti je posoudit úroveň rozvoje pohybových schopností a dovedností uchazeče, která je nezbytná pro výkon služby. Toto prověřování je organizováno formou testů před komisí, která uchazeče hodnotí v kategoriích „splnil“ nebo „nesplnil“ podmínky fyzické způsobilosti k přijetí.
Žáci absolvovali čtyři povinné disciplíny. Nadstandardní výkon v jedné disciplíně nebyl důvodem zproštění od absolvování jiné disciplíny. Bodově byly hodnoceny cviky provedené správně a stanoveným způsobem.
Všichni čtyři kluci splnili podmínky fyzické způsobilosti, za náchodskou oblast měl Pepa Kment nejlepší výsledek a kromě certifikátů obdrželi také pochvaly od pana ředitele za reprezentaci školy.
Kluci, děkujeme za účast i výbornou reprezentaci a přejeme hodně sportovních, studijních i osobních úspěchů

J. Vaňková, výchovná poradkyně

Kategorie: