Ve čtvrtek 14. 12. 2023 se na Střední průmyslové škole stavební a Obchodní akademii arch. Jana Letzela v Náchodě uskutečnil Okresní přebor školních družstev v šachu. Za naši školu se zúčastnili žáci: Přemysl Řezníček ze 3.A, Petr Vybíral ze 3.B, Matyáš Hodan a Jan Řehůřek, oba ze 2.A.

Naše družstvo jelo na turnaj s cílem sbírat zkušenosti a pokusit se alespoň o nějakou výhru. Hned v prvním kole, proti poměrně slabšímu soupeři, jsme zaplatili ,,nováčkovskou daň“ a slibně se vyvíjející zápas nakonec prohráli. Poté však přišla remíza a následovaly dvě výhry, což nás k našemu vlastnímu překvapení poslalo na ,,první stůl“ proti pozdějšímu vítězi turnaje Gymnáziu Broumov. Bohužel jsme neuspěli, a doufali jsme, že se opět posuneme na některý ze ,,zadních stolů“ a se slabším soupeřem opět posbíráme nějaké body. Nestalo se tak, a my jsme na ,,druhém stole“ dostali opět velmi silného soupeře. Toto utkání se vyvíjelo velice napínavě a vyrovnaně. Nakonec se však projevila nezkušenost některých našich hráčů a zápas jsme těsně prohráli.

To nás odsunulo na konečné 7. místo (z 11 družstev) což pro nás, jako nováčky, vůbec není špatný výsledek. Našim nejlepším hráčem byl Přemek Řezníček, který dokázal vyhrát 5 ze 6 partií, a to na první šachovnici. Ovšem poděkování za vzornou reprezentaci školy si zaslouží všichni naši hráči.

Turnaje se zúčastnilo celkem ve všech kategoriích 123 hráčů a hráček z 29 školních týmů.

Mnohokrát děkujeme pořadatelům ze SOA Náchod za vzorné uspořádání takto velkého turnaje a těšíme se na příští rok, kdy bychom se opět rádi zúčastnili.

Kategorie: