V úterý 4. 6. 2024 se vydali žáci prvních ročníků maturitních oborů Strojírenství a Elektrotechnika na dvoudenní návštěvu Prahy. Program byl vskutku nabitý. První zastávkou byl Národní památník hrdinů heydrichiády v kostele sv. Cyrila a Metoděje v Praze. Návštěva krypty, kde se ukrývali parašutisté po atentátu na Heydricha, byla silným zážitkem. Pak už jsme se vydali do ulic Prahy, prošli Staré Město, obdivovali sochy na Karlově mostě a odpočinuli si v zahradách na Malé Straně.
Odpoledne jsme se ubytovali v hotelu Meda a těšili se na večerní prohlídku Pražského hradu. Navštívit Hrad ve večerních hodinách má jednu velkou výhodu – potkáte jen osamělé turisty a můžete v klidu obdivovat stavitelské umění. 
Druhý den nás čekalo Letiště Václava Havla. Nejdříve jsme navštívili Výcvikové středisko pro palubní personál (CATC), kde jsme si mimo jiné zahráli „bojovku“ a evakuovali se z kabiny letadla po skluzech. Zvládli jsme to za 40 sekund!  Provoz na letištní ploše jsme sledovali z autobusu, viděli jsme tankovaní do křídla, přistání „Triple Seven“ (Boeingu 777) a řadu dalších zajímavostí. Na závěr jsme navštívili Hasičský záchranný sbor Letiště Praha a seznámili se s nejmodernější technikou. Pak už nás čekala jen cesta domů.

Mgr. Jana Maslikiewiczová, Mgr. Jana Mazurová

Kategorie: