Studenti 1.M, 1.TG a 2.A navštívili 9. května hradecké divadlo Drak a zhlédli hru Válka světů, kterou napsal H. G. Wells. Divadelní představení, které jsme viděli, však bylo inspirováno nejen knihou, ale také rozhlasovým vysíláním amerického rozhlasu z roku 1938, které vzbudilo velký ohlas u posluchačů, protože si mnozí mysleli, že skutečně začala invaze mimozemšťanů.
Zvláště dnes, kdy internet je zahlcen výmysly, fejky, hoaxy, lživými informacemi a manipulativními „výkřiky“ různých individuí, je toto téma velmi současné a „IN“. Co je pravda, co je lež? Dokážeme to ještě rozeznat? Jsme manipulováni nebo dokážeme používat zdravý rozum a nenecháme si nabulíkovat nesmysly? To bylo asi nejdůležitější poselství hry, kterou skvěle nastudovali herci divadla Drak.
Nebudu rozebírat herecké výkony, ale většinou jsme se učitelé i žáci shodli, že to bylo príma představení. A mohli bychom návštěvu někdy zopakovat.
A nebylo to všechno. Po představení jsme si mohli popovídat s panem režisérem a projít si i zákulisí divadla. Suprová byla i návštěva Labyrintu, což je vlastně interaktivní výstava a zároveň vzpomínka na všechna představení divadla, protože Drak oslavil 65 let své existence.

Mgr. Karel Šimek

Kategorie: