Ve dnech 2. –4. dubna 2024 se v prostorách společnosti ŠKODA AUTO a. s. Mladá Boleslav uskutečnil již 29. ročník celostátního finále soutěže odborných znalostí a dovedností Autoopravář junior 2024, a to ve čtyřech kategoriích Automechanik, Karosář, Autolakýrník a Autotronik.
Do finále postoupili ti nejúspěšnější z jednotlivých krajských kol. Z 1. místa Královéhradeckého kraje postoupil i Josef Miewald ze 3. ročníku oboru Mechanik opravář motorových vozidel (Automechanik) z Hronova. Ve finálovém boji získal 266 bodů, což jej v republikovém finále vyneslo na 12. místo z 28 účastníků.
Hlavní myšlenkou a cílem pořádání této akce je systémová motivace žáků středních škol s výukou autooborů, propagace uvedených technických oborů a rozvoj spolupráce mezi budoucími zaměstnavateli žáků a středními školami v České republice. Dalším cílem je také porovnání znalostí a dovedností soutěžících a navázání spolupráce mezi vyučujícími a žáky jednotlivých škol.
Vyhlašovatelem soutěže Autoopravář junior je Svaz prodejců a opravářů motorových vozidel ČR pod záštitou Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy ČR.


Josefovi děkujeme za skvělou reprezentaci naší školy.

Kategorie: