Do poslední chvíle to bylo opravdu napínavé. Odjedeme? Bude na čem lyžovat? Co budeme dělat, když tam nebude sníh? Lyžařská střediska postupně ohlašovala, kvůli extrémně teplému počasí, přechod na letní provoz nebo úplně zavírala. V této nejisté atmosféře se hronovští žáci připravovali na svůj lyžařský výcvik. Nakonec jsme ale měli v Hronově štěstí. Oblast Pece p. Sněžkou, konkrétně chata Sokolka, se ukázala jako dobrá volba. Hlavně proto, že sníh se tu udržel a kluci z 1.A., 1.B., 1.D a 1.E z Hronova tak mohli vyrazit.
V neděli 3. března z Hronova odjížděl autobus 25 natěšených kluků, 3 vedoucích a 2 kuchařek, aby si každý po svém, užili středoškolský lyžařský výcvik. Jak se na místě ukázalo, ani Pec nebyla celá pokryta sněhem, ale sjezdovka byla v pohodě a vlek jezdil. Kromě třech dnů strávených na lyžích, podnikli kluci i turistický pochod směr Vebrovy boudy, Pražská bouda, chata Mír, poznali Krkonošskou magistrálu.
Doprovod a výcvik na lyžích zajistili Mgr. Jan Málek, Mgr. Pavel Linhart a Mgr. Miroslav Beránek. Chutné jídlo připravily Dagmar Benešová a Růžena Milfaitová.
Za finanční podporu děkujeme firmě Saar Gummi Czech s.r.o. Díky jejímu příspěvku mohl být letošní lyžařský kurz pro naše žáky levnější a zúčastnit se jej tak mohl větší počet žáků.

Kategorie: