Památník Terezín letos vyhlásil 27. ročník výtvarné a 29. ročník literární soutěže Memoriálu Hany Greenfieldové, se společným tématem Svět chce být klamán? 

Do soutěží bylo zasláno celkem 511 prací, z toho do literární části 78 a do výtvarné části 433. Do výtvarné soutěže se zapojili i naši žáci a nejúspěšnější z nich byla Zuzka Fabiánová ze 4.PD, obor Grafický design. Se svým obrazem Deziluze obsadila skvělé 3. místo v kategorii žáků středních škol.
A co Zuzka o tématu soutěže a svém obrazu říká? „Hlavním motivem bylo jak popírání holokaustu, tak i odmítání nepříjemných skutečností, protože si je nechceme přiznat. Soutěžní práce se mohly ale nemusely týkat jen tématu holokaustu a já v moji práci zvolila druhý přístup a věnovala se tématu falešné naděje. Můj obraz Deziluze zobrazuje moment, kdy si tento fakt uvědomíme.“
Zuzka si jela vyzvednout ocenění přímo do Terezína na slavnostní předávání ve čtvrtek 8. června. Během dne měla možnost si ještě prohlédnout zajímavé expozice v Magdeburských kasárnách o Výtvarném umění v terezínském ghettu či repliku mansardy a modlitebnu.

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder